Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 156

Здравейте на всички.
    Напоследък много ме привлича въпросния автомобил.
    По дизайн няма кой да го бие.Точно такъв клас автомобил ме устройва.Разглеждах един на пазара и ме привлече с вътрешния дизайн и пространство,удобство,размер на багажника.
    Автомобил в който бих се возил с удоволствие.
    Аз работя във фирма вносител на автомобили от VAG групата и карам Голф за момента имал съм и дизелово Пежо.Съпругата ми кара Тойота.
    Италиански автомобил не съм имал като изключим една Регата която така и не видя бял свят.
    Въпроса ми е кой двигател е най надежден и най икономичен,не търся спортни усещания а надежден двигател.
    Дизеловите двигатели комън-рейл ли са?
    Технически параметри и разход на гориво.
    Силни и слаби страни на 156-цата,окачване,двигател,скоростна кутия,електроника,охладителна система.
    За сега за дизайна и вътрешното пространство съм за!

Има много теми в които пише разхода и на Бензиновите и на дизеловите...По-надежден двигател е този, който е бил по-добре поддържан през годините. Най-икономичен е дизеловият 1,9...И да комън рейл са...Така, както описваш себе си, си точно за едно 1,9 дизелче + чип и си готов
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

аз също препоръчвам 1.9JTD икономия и вървеж,като копуваш колата,ако тропа предницата веднага сваляй едно 400-500 кинта от цената(зависи и каква е тя),защото най-вероятно са носачи,а те никак не са евтинки
      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Благодаря за съветите и аз клоня към 1.9 дизел.Четох доста теми и се ориентирах към слабите страни на автомобила,но все пак да ме ориентирате какво да се гледа по внимателно при евентуална покупка.Пише че имат проблеми с дебитомер и предно окачване,както и система в разпределителния вал това има ли го при дизелите?Както и оплакване от загуба на мощност?

Благодаря предварително!

Comment

156

след като съм карал веднъж 2,4 не бих взел 1,9. половин литър нафта и 1 свещ по-малко, това са му предимствата.
          156 2,4 jtd

Comment

Пич личи си , че не си наясно с италианските коли , но е радващо , че след като си се наситил на немски и японски си проумял , че и италианците могат да правят коли и то не по-лоши.Алфа Ромео -156 е първия в света серийно прозвеждан автомобил с дизелов двигател система -комънрейл.Мерцедес със същата система излиза няколко месеца по-късно и то защото просто купуват системата от БОШ , които пък я купуват от ФИАТ, така , че направи си извод кой къде е бил в сферата на автотехнологиите и то преди 10 г.Сега вече всички копират тази система , а ония смешници от ФВ ,чак сега проумяха , че с тяхната система помпа-дюза са в каменния век и я смениха едва през 2009г.в новите си модели и то само на ФВ.Шкодите и сега си ги продават с помпа-дюза и трябва да си малоумен да си купиш такава кола след като и АУТОБИЛД призна , че са пълни кошери и умират на рояци от сцепени глави.Препоръчвам ти 1.9 дизел .Вярно е , че съм пристрастен т.к. и аз карам такава , но мисля , че това е най-разумния избор особено ако колата е и по-нова с мотора 115 к.с.с променилива геометрия на турбото.Чудесен мотор , еластичен , икономичен , с висок въртящ момент и най-вече здрав.
            Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Първоначално публикувано от стоян Покажи съобщение
              след като съм карал веднъж 2,4 не бих взел 1,9. половин литър нафта и 1 свещ по-малко, това са му предимствата.
              Свещ?!?
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Свещ?!?
                2.4 - 5 цилиндъра
                1.9 - 4 цилиндъра

за подгряващите свещи(предполагам)!!!

Comment

Момчета днес гледах няколко 156-ци.Едната беше 1.9 JTD но не ми хареса как работи и двигателя беше много омаслен,другите бяха 1.8 които не ме привличат заради високия разход на гориво.Последната и най запазена е 1.6.Колата наистина ми хареса въпреки че няма климатик.
                  Какви са ви впечатленията от този двигател,надежден ли е и какъв е разхода му.Подлежи ли на газификация.

Comment

За 1.6 двигателя мога да те предопредя, че е слабичък за купето на 156. Ако на това си се спрял, пробвай го задължително и сам прецени дали си доволен от вървежа му, да не забравяме и че разхода не е по-далеч от на 1.8, а там вече конете са с 20 повече...
                    Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

1.6 не си взимай човек,особениа ако го газифицираш ще умре,от друга страна са 120 кончета,никак не са малко,но ти препоръчвам дизела пред 1.6
                      Изчакай! не бързай да скачаш в първата и да правиш компромиси! Ти си знаеш
                      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от sashoskiora Покажи съобщение
                        Момчета днес гледах няколко 156-ци.Едната беше 1.9 JTD но не ми хареса как работи и двигателя беше много омаслен,другите бяха 1.8 които не ме привличат заради високия разход на гориво.Последната и най запазена е 1.6.Колата наистина ми хареса въпреки че няма климатик.
                        Какви са ви впечатленията от този двигател,надежден ли е и какъв е разхода му.Подлежи ли на газификация.
                        Ако те привлича дизела, търси още, инак без климатик не ти препоръчвам. 1.6 не е много по икономична от 1.8 или от 2.0, но пък може би ще да е по запазена

Ти щом продаваш коли сигурно знаеш най добре че при избора най важна е бройката да е в добро състояние. Ако колата е добре ще ти спести много главоболия.
                        Honda CB 500
                        Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
                        Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
                        Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Абе не е лошо да поразгледаш повечеко,това че си видял 3-4 алфи не означава че си видял всички.А за 1,6 мотора без климатик дето е ,аз предната си кола я продадох само заради климатика(т.е. нямаше),въпреки че беше много добра.Не бързай с покупката,не е лошо да минеш през диагностика преди да купуваш,на дизелите не знам дали знаеш,могат да се проверят реалните километри .Пък това дето не търсиш динамика,ще си говорим след като си купиш алфа и покараш малко време.Иначе и 2,4 да намериш читаво,хич не му мисли.
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Аз съм за 2.4 JTD разликата в разхода не е голяма, а във вървенето е огромна. Пробвай и успех. Колата и жената са късмет
                            Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL и т.н. Безплатна доставка на масло и филтри!!!
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=78329
                            http://autokazakov.bg и http://facebook.com/autokazakov

Comment

Днес се возих в 2-ка бензинова без да я натискаме много и колата е прилична но и много тежка.Впечатленията ми от поведението на пътя са много добри държи се прекрастно,добре влиза в завойте.Независимото окачване и се отразява перфектно на стабилноста,спирачките са добри.Това което ми прави впечатление е че са много ниски отпред.Разглеждахме оригиналната книжка и разхода не е много приличен и на 1.9 дизал му дават около 8 градско,а като максимална скорост само 155км/ч.

Comment

Working...
                              X